#24happydays: 2020 op een positieve manier afsluiten

Leestijd: 3 min

 

#24happydaysHet is december! Sinterklaas en kersttijd! Leuk, gezellig, sfeervol! Wacht even. Wat zeg ik daar nou? IS HET DECEMBER?! Hoe dan?! Waar is al die tijd heen gegaan? Was het vorige week niet nog maart? Zijn we nu al zóveel tijd gewoon… kwijtgeraakt? Dat laatste las ik ergens. Dat we straks allemaal een jaar kwijt zijn. Een jaar waarin we wilden groeien, leuke dingen wilden doen, plannen wilden maken etc. Een jaar kwijt. Dat is best heftig en daar mag je dan ook best wel verdrietig over zijn. Maar ik dwaal af. Dat het december is betekent ook dat de adventstijd begint. Een tijd waarin we gezellig samen leuke dingen kunnen doen en lief zijn voor elkaar. Maar wat als we deze tijd dit jaar nu eens besteden aan lief zijn voor onszelf? Dat kan met mijn Self Care Adventskalender, maar ook met #24happydays. Doe je mee?

#24happydays

Jaren geleden zag ik een leuke uitdaging: #100happydays. De bedoeling was dat je iedere dag een foto maakte van iets waar je blij van werd. Deze plaats je dan op Instagram of Facebook of waar dan ook met de hashtag #100happydays. En je raadt het al: het idee was om dit 100 dagen te doen! Ik heb hier toen voor vijftig dagen aan meegedaan en kwam tot de ontdekking dat dit echt een hele goede manier is om positieve dingen in je dag te ontdekken.

Mensen zeggen altijd wel dat je positief moet blijven, dankbaar moet zijn voor de leuke dingen en ga zo maar door. Een trucje daarvoor is bijv. aan het einde van de dag iets opschrijven wat die dag leuk was. Dat heb ik ook lang gedaan, maar het hielp me niet echt om me overdag fijner te voelen. Het leuke aan de #100happydays uitdaging is dat je gedurende de dag al op zoek gaat naar leuke dingen. Dat gaat automatisch. Je wilt namelijk graag een foto plaatsen, mede omdat anderen met je mee kijken. Zelfs als je probeert er snel vanaf te komen op een dag móet je eerst op zoek naar iets wat leuk genoeg is om op de foto te zetten én te posten. Je móet dus positief naar de wereld kijken!

Doe je mee?

Ik vind 100 dagen voor nu even teveel, maar ik wil jullie wel uitdagen om tijdens de adventstijd met mij mee te doen met #24happydays! Elke dag zal ik een foto op Facebook posten van iets positiefs aan mijn dag. Jullie kunnen dat ook doen op je eigen profiel (openbaar met #24happydays als je wilt dat ik het zie en anders gewoon lekker voor jezelf en jouw vrienden) of je foto als reactie op mijn post plaatsen. Hopelijk kunnen we zo samen een iets positievere draai geven aan de laatste maand van 2020!

Adventskalender

Deze blog is ook meteen de eerste dag van mijn Self Care Adventskalender. Wil je iedere ochtend iets leuks in je mailbox? Schrijf je dan hier in.