5 manieren om afleiding te vinden van de hell hole waarin we leven

Leestijd: 3 min

 

Afleiding knutselDat lees je goed. Ik heb dit weekend de Coronacrisis – en alles wat erbij hoort – omgedoopt tot ‘hell hole’. Ik kan er niets anders meer van maken. De onzekerheid blijft maar aanhouden, de regering doet minder dan niks en elke dag gaan er tientallen mensen dood. Ik denk dat het in de hel beter is, moet ik zeggen! Maar… we zullen het er even mee moeten doen. We hebben er geen invloed op, laat staan controle over. Wat ik nu nodig heb is afleiding. En dan het liefst iets waar mijn hoofd rustig van wordt, maar niet té rustig waardoor ik na ga denken. Bij mij betekent dat vaak een paar dingen tegelijk doen, zodat mijn gedachten geen kans hebben om voorbij te komen. Of het betekent iets doen wat een hyperfocus uitlokt. Dat betekent drama, sensatie, adrenaline. Maar dan wel graag iets wat niet voor nog meer problemen zorgt.

Vijf tips

Wat zijn die dingen dan? Hier vijf manieren om afleiding te zoeken van de hell hole waarin we leven.

  1. Ga knutselen. Iets met je handen, waar je niet over na hoeft te denken. En dan tegelijkertijd een slechte kerstfilm op Netflix kijken. Even niet nadenken en niet de drang hebben je mobiel te pakken.
  2. Volg een (reality) serie met veel drama. Ik kijk op het moment The Bachelorette USA. Drama te over! En niemand die er echt beter of slechter van wordt, heerlijk! Bonus: er zijn zóveel podcasts en filmpjes op Youtube te vinden die iedere aflevering bespreken, daar kan je de week mee vullen!
  3. Verschans je aan de drama van anderen. Eén woord: reddit. En dan het liefst AITA (Am I The Asshole). Mensen posten daar verhalen met de vraag of zij in dit geval ‘the asshole’ waren of niet. Daar reageren mensen dan op. Veel verhalen zijn bedacht, maar iedereen doet alsof ze echt zijn. Prima! Je kunt lekker discussiëren en oordelen zonder dat je je er écht over op hoeft te winden.
  4. Ga gamen. Dit is niet iets wat ik zelf veel doe, maar ik kan me voorstellen dat dit hetzelfde opwekt als wat ik heb wanneer ik The Bachelorette kijk: adrenaline. Hoe meer adrenaline, hoe meer hyperfocus. En hoe meer hyperfocus, hoe meer je even afgeleid bent van de hell hole. Lekker doen dus!
  5. Kijk de Amerikaanse verkiezingen. Dat ga ik dus doen, de hele nacht lang. Dat doe ik al sinds 2008 bij iedere verkiezing, maar nu is het voor een deel ook omdat ik dan ook weer de adrenaline opwek. En – niet onbelangrijk – het geeft een héél klein beetje hoop. We verwachten het ergste, maar wie weet, misschien valt de uitslag wel mee? Het voordeel van dit kijken op CNN is overigens dat zij continu de uitslagen van iedere gemeente laten zien. Mega veel wisselingen en adrenaline dus! Super irritant, maar heel goed voor je hyperfocus. Mocht je dit van plan zijn en je wilt lekker met anderen kletsen, laat het me weten, ik zit in een Discord server met anderen die de nacht doorhalen. Je bent van harte welkom.

Voor in december ben ik van plan een soort van adventskalender te maken, waarbij je iedere dag iets leuks in je mailbox krijgt. Iets wat gericht is op self care, iets positiefs, een opdrachtje etc. Een beetje afleiding van de echte wereld. Wil je dat ook? Schrijf je dan hier in: klik.