Ankerprogramma

 

Anchor and rope isolated on a white background.

Hoe fijn zou het zijn wanneer je altijd terecht kunt bij mensen die een heleboel ervaring hebben met Tourette, ADHD en alle zaken die daarbij kunnen horen? Die daarnaast ook nog weten bij wie je terecht kunt voor verschillende uiteenlopende soorten behandelingen en preventiemaatregelen. En tot slot ook nog weten wie jij bent, hoe jij je door de jaren heen hebt ontwikkeld en welke hulp jij al allemaal hebt gehad?

Op deze plek staan wij, met een rugzak vol ervaring, kennis en contacten, om jou wegwijs te maken in een land vol hulpverlening. Of dat nu is voor jou zelf of voor je kind.

Hoe werkt het?

Wanneer je jezelf of je kind inschrijft voor het Ankerprogramma doen we eerst een intake. Gratis. We willen graag weten wie jij bent, hoe je in elkaar zit, wat je geschiedenis is en waar je tegenaan loopt. Uiteraard willen we dit bij kinderen ook graag weten van hun ouder(s)/verzorger(s).

Aan het einde van de intake bespreken we of er op dat moment een hulpvraag ligt. Dan zijn er twee opties:

 1. Er is geen actuele hulpvraag. In dit geval geven we je de informatie die je nodig hebt om ons te kunnen bereiken wanneer je een vraag hebt of op een andere manier onze hulp nodig hebt.
 2. Er is wel een actuele hulpvraag:
  1. We gaan eerst samen kijken wat de hulpvraag precies is. Waar loop je tegenaan? Wat wil je graag anders zien? Wat heb je al geprobeerd?
  2. Daarna laten we je de mogelijkheden zien die wij kennen en geven we je uitleg over wat er allemaal kan helpen. Samen kijken we dan naar wat bij je past en hoe je deze hulp kunt krijgen. Een deel van de hulp zullen we je zelf kunnen geven, maar een ander deel misschien ook niet. Dan kijken we samen naar waar we je kunnen doorverwijzen. Het kan zijn dat we in deze fase even op onderzoek moeten uitgaan. We hebben er vertrouwen in dat we binnen ons netwerk altijd wel de tip vinden die jij zoekt.
  3. We kijken samen naar de financiering van de hulp die je wilt hebben, als dit nodig is. Of dat nu hulp is bij ons of bij een ander.
  4. We verwijzen je door of gaan zelf met je aan de slag.

Kosten

Het Ankerprogramma is een abonnement: je betaalt maandelijks of jaarlijks een bedrag waarvoor je altijd met je vragen bij ons terecht kunt. De intake is altijd gratis. Zie het als de wegenwacht, maar dan voor jezelf of je kind: je betaalt een vast bedrag en hoeft niet bij te betalen wanneer je onze hulp nodig hebt. Dan hoef je maar te bellen en we staan voor je klaar!

We hebben twee abonnementsvormen:

 1. Een abonnement op het Ankerprogramma is onderdeel van het pakket ‘Doe maar mee’ op onze Petje.af. Dit pakket kost €12 per maand of €132 per jaar. Bonus: je krijgt naast het Ankerprogramma nog veel andere leuke dingen zoals 25% korting op Body Doubling Unlimited en een maandelijks gratis werkboek. Klik hier voor dit pakket.
 2. Wil je alleen een abonnement op het Ankerprogramma? Geen probleem! Dit kost €7,50 per maand of €82,50 per jaar. Klik op de links om dit abonnement af te sluiten.
Geen reacties