Hoe de obsessiedroom van Billie Eilish uitkwam

Leestijd: 3 min

Dat Billie Eilish Tourette heeft, weten we inmiddels allemaal wel (hoop ik?!). Maar dat ook zij, net als bijna alle Touretters, een ‘lichtelijke fascinatie’ heeft voor iemand is wat minder bekend. In haar geval gaat het om Justin Bieber. En dan kan je zeggen: heel veel meisjes hebben een fascinatie voor Justin Bieber! Dat klopt. Maar een Tourette-obsessie gaat nog even een stukje verder. Zonder eng te worden, overigens! Het is allemaal lekker onschuldig.

Je beste vriend(in)

Mijn Tourette-obsessie is Ireen Wüst. En ik zeg bewust ‘is’. Want dat is één ding waar je een Tourette-obsessie aan herkent: het gaat niet over als je ouder wordt. Deze persoon voelt namelijk aan als je beste vriend(in). Hem of haar ontmoeten zou dan ook echt een probleem zijn, want we hebben een heel beeld gevormd in ons hoofd. Natuurlijk is dat beeld gevormd door de dingen die je op tv ziet, maar daar komt natuurlijk ook héél veel eigen inbreng bij. En het is heel raar om iemand te ontmoeten die in je hoofd iedere dag bij je is. Want laten we even eerlijk zijn: die ander weet van niets!

Ik heb een tijdje de gesprekken in mijn hoofd gevoerd met mensen die ik kende, maar dat werkt niet. Dan ga je je gedachten en de realiteit door elkaar halen. Daarom is een beroemd persoon ook zo handig. Dat kan geen kwaad. Je komt hem of haar waarschijnlijk toch niet tegen. Billie geeft zelf in dit interview ook aan dat ze Justin Bieber absoluut niet tegen wil komen. Ik kan me voorstellen dat ze elkaar in haar hoofd altijd ‘tegenkomen’, de werkelijkheid kan dan alleen maar tegenvallen en voor dwanggedachten zorgen. Want dan moet je het verhaal in je hoofd weer aanpassen aan die werkelijkheid! En dat is vet onhandig. Trust me.

Bizar

Dat is dus nu voor haar ook het bizarre: Justin Bieber werd heel beroemd als tiener en zij ook. Dus het is niet raar dat hem nu in interviews wordt gevraagd hoe hij over haar denkt. Onlangs postte ze een klein stukje van een interview op haar Instagram, waarin hij uitte dat hij vond dat ze beschermd moest worden. Omdat hij niet wilde dat zij zou meemaken wat hij had moeten doormaken. En dat ze hem altijd mocht bellen.

Nou, als Ireen dat bij mij zou doen, dan zou mijn hoofd echt ONTPLOFFEN! Billie postte dat interview op haar Instagram dan ook met een paar foto’s waaruit blijkt hoe geweldig ze Justin Bieber altijd al heeft gevonden. Ik heb Ireen wel eens een brief geschreven. En die heb ik haar persoonlijk overhandigd. Wat. Was. Dat. Erg! Haar coach (achter mij) lag in een deuk, en de vriendin met wie ik was ook. Ik kon alleen maar stotteren en geen fatsoenlijk woord uitbrengen. Maar Ireen was heel vriendelijk en heeft me nog jaren gedag gezegd als ze zich in Thialf warm liep en ik daar was met mijn spandoek. Maar in mijn hoofd gil ik nog steeds 😄

Ik kan dus alleen maar zeggen: obsessies zijn heerlijk, en Tourette-obsessies al helemaal, maar ik ben blij dat ik niet in het hoofd van Billie Eilish ben op dit moment 😉