Body Doubling

 

brainstorm concept

Herken je dit?

 • Wanneer je een afspraak hebt kan je zonder problemen op tijd opstaan, maar voor jezelf lukt het niet om van de snoozeknop af te blijven
 • Je stelt het schrijven van verslagen, je poetswerk, sporten, je administratie zo lang uit als het maar kan
 • Op je to-do-lijst staan áltijd taken open
 • Je zit aan je bureau of op de bank voor je uit te staren en je weet niet waarom het je niet lukt om aan het werk te gaan
 • Je hebt al zoveel methoden van kleine stapjes en planningen geprobeerd

Maar het lukt. gewoon. niet.

De tijd gaat maar door en je krijgt het niet voor elkaar. Of je schuift iets op je to-do-lijstje weken of zelfs maanden vooruit. En wat dacht je van dat ene kleine ding wat je te doen hebt? De tandarts bellen, die doos opruimen waar je al weken overheen stapt, ga zo maar door. Je weet dat het veel beter is wanneer je het gewoon doet..

Toch lukt het niet.

Als je hier ook maar iets van herkent, dan is Body Doubling iets voor jou.

 

Hoe werkt het?

Body Doubling is een methode waarbij je het gemakkelijker vindt om taken te starten of afmaken als er iemand in stilte in je buurt is. Deze persoon is er alleen om je gezelschap te houden, niet om je te motiveren of helpen. Deze methode werkt al jaren heel goed voor velen met ADHD, Tourette of andere aandoeningen, daarom maken wij dit nu ook online mogelijk!

Wanneer je een sessie hebt geboekt krijg je een Zoom link. Op de geboekte tijd log je hierop in en krijg je kort uitleg van de sessie. Daarna heb je drie kwartier om – met je camera aan en je geluid uit – aan het werk te gaan! Na drie kwartier is er de mogelijkheid om kort terug te blikken en sluiten we de sessie af.

Sessies boeken: unlimited of los

Voorlopig organiseren we vijf sessies per week. Met Body Doubling Unlimited heb je onbeperkte toegang tot de sessies. Boek je sessies altijd via deze link. Gebruik hierbij hetzelfde mailadres als waarop je Body Doubling Unlimited geregistreerd hebt.

Let op! Heb je een kortingscode vanuit Petje.af? Gebruik die dan bij de aankoop van Body Doubling Unlimited. Gebruik voor deze aankoop hetzelfde mailadres als bij Petje.af. De kortingscode is geldig zolang je aangemeld blijft bij Petje.af.

Losse sessies kopen is ook mogelijk. Kies daarvoor voor ‘losse sessies’ in dit formulier wanneer je een sessie boekt.

Heb je interesse om sessies te hosten? Mail ons op info@valora-expertise.nl

Zo ziet een sessie eruit

0-5min: Je wordt zo’n 5min na de start van de sessie binnengelaten in Zoom. Op deze manier is de kans het grootste dat iedereen tegelijk binnenkomt.

6-10min: We geven een korte uitleg. Als je wilt, mag je je persoonlijke doelen nu in de chat zetten. Op minuut 10 word je ingedeeld in een breakout room.

11-55min: Je gaat zelf aan het werk. Hierbij heb je je camera aan en je geluid uit. Je maakt ook geen gebruik van de chat. Als er iets aan de hand is, kan je ons bereiken.

56-60min: Als je wilt kan je kort met ons afsluiten. Je kan luisteren naar wat anderen hebben gedaan of vertellen wat je zelf hebt gedaan. Dit is niet verplicht, je kunt doen wat je zelf fijn vindt.

Afleiding

Houd er rekening mee dat er in principe niets in beeld mag zijn wat een ander kan afleiden. Denk hierbij aan het volgende:

 • Bewegende ventilatoren
 • Spiegeling of felle lichten
 • Andere schermen
 • Kinderen
 • Zelf eten
 • Heen en weer lopen
 • Zingen of met anderen buiten beeld praten
 • Constant je camera bewegen
 • Andere mensen die te zien zijn (tip: gebruik een achtergrond!)
 • Slapen, het is echt de bedoeling dat je bezig bent!

Uiteraard rekenen we dingen als tics, stimmen, lichamelijke onrust, bewegen door pijn etc. niet tot iets wat kan afleiden. Dit zijn immers dingen die we allemaal doen en waar we geen controle over hebben.

Als je iets actiefs wil doen (denk aan sporten of poetsen) dan mogen de meeste van deze dingen natuurlijk wel. Geef dat even aan en we delen je in bij anderen die iets actiefs gepland hebben.

Klik hier om je eerste sessie te boeken!

Geen reacties