Botox – deel 4: van de injecties tot nu

Leestijd: 2 min

Inmiddels ben ik er wel over uit dat de botox werkt, maar dat de dosis wellicht wat te laag was. In deze blog een day-to-day overzicht van hoe het voelde tussen de injecties en nu. Dat was namelijk nogal… vreemd!

Dag 0 Ik krijg de injecties
Dag 4 Ik ga gewoon aan het werk, en het valt me op dat ik zoals altijd de nodige pijn heb. Maar, die pijn voelt heel anders! In plaats van een stekende pijn, voel ik nu de hele spier. Ik word er zelfs een beetje misselijk van en maak me wat zorgen. Ik zou toch pas op dag 7 iets moeten gaan voelen?
Dag 5 Ik ben bij mijn fysiotherapeut en zij geeft mij aan dat dit gevoel toch wel door de botox zou kunnen komen. Iets gerustgesteld dus.
Dag 6 Vanaf vandaag heb ik ’s avonds veel pijn aan mijn schedelrand, aan de linkerkant van mijn hoofd. Ik ben bang dat de botox deze plek niet heeft bereikt en dat ik hier voortaan elke avond last van ga hebben. Zeker omdat het een paar dagen aanhoudt.
Dag 7 Vanaf vandaag zou de botox moeten kunnen werken. De heftige en rare pijn van de afgelopen dagen is wat gezakt maar ik voel me nog steeds niet lekker. Ik hou mezelf voor dat dit pas de eerste dag is waarop het zou kunnen werken. Er kan nog veel veranderen.
Dag 9 Ik ben eigenlijk wat ziek, maar ga toch op familiebezoek en ’s avonds naar een evenement in het dorp. Na een paar uur gestaan te hebben, voel ik steeds meer pijn. De pijn is net zo heftig als normaal, waar ik flink van baal. Wanneer ik ga zitten is de pijn binnen een minuut weg. Wauw! Dit is handig!
Dag 10 Ook vandaag voel ik de pijn van gisterenavond niet meer. De avondpijn aan mijn schedelrand is ook verdwenen. Een duidelijke vooruitgang!
Dag 11-12 Ik ben ziek en alles doet pijn, valt dus niet zoveel over te zeggen ?
Dag 13 Ik moet al vroeg op pad naar Amsterdam, om de hele dag aan het werk te zijn. ’s Avonds heb ik flink pijn. Ik hoop dat het wat zakt, maar dat doet het niet. Ook niet na een warm bad.
Dag 14-15 Deze twee dagen werk ik ook vol. De pijn houdt aan en ik begin me toch wel zorgen te maken.
Dag 16 Ik ben weer thuis en de pijn is weg! Een rustdag doet wonderen.

 

Hierna is het vrij consequent gebleven: inspanning doet pijn, ontspanning zorgt er vrij snel voor dat de pijn weer weg is. Ik ben ondertussen nog steeds niet naar de fysiotherapeut geweest, inmiddels alweer drie weken geleden! Normaal gesproken had dat echt niet gekund. Ik ben nog steeds erg blij met de botox, al hoop ik wel dat een beetje extra ook die laatste inspanningspijn weg kan halen. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in!

Meer weten over Tourette? Klik hier.