Dit ben ik

 

In deze video stel ik mezelf voor. Liever lezen? Dat kan ook!

Mijn naam is Laura en op mijn 11e heb ik mijn Tourette diagnose gekregen. Later kwamen daar nog ADD, licht autisme en licht OCD bij. Maar die laatste twee zie ik meer als onderdeel van mijn Tourette. In 2014 heb ik mijn pabo-diploma gehaald; ik ben dus leerkracht! Daarnaast ben ik ook al jaren vrijwilliger bij Stichting Gilles de la Tourette, waar ik sinds 2015 ook in het bestuur zit.

In mijn leven heb ik altijd heel veel dingen zelf moeten uitzoeken en ontdekken. Natuurlijk had ik vrienden, familie en professionals die mij hielpen, maar ik miste de hulp van iemand die écht wist hoe ik me voelde en die al verder was dan ik. Iemand die ook Tourette of ADD had dus. Daarom doe ik dat nu zelf, hopelijk voor jou! Als leerkracht ken ik daarnaast ook de schoolkant van het verhaal, waardoor ik in gesprekken met ouders en leerkrachten beide goed kan begrijpen.

Met TicTalk & more ga ik jou helpen bij al die problemen waar ik vroeger tegenaan liep en waar jij nu wellicht tegenaan loopt. Ik leg stap voor stap uit hoe je bijvoorbeeld kunt leren plannen en structureren, omgaan met woedeaanvallen, of prikkels. Voor ouders en leerkrachten heb ik speciale video’s en blogs, waarin ik probeer jouw kind of leerling de stem te geven die hij of zij nu nog niet heeft. Ik probeer uit te leggen hoe iets voelt en waarom het voor jouw kind of leerling heel logisch is. Op deze manier leer je hem of haar beter begrijpen en zal de alles wat gemakkelijker worden.

Schrijf je nu eerst in voor mijn nieuwsbrief, dan krijg je de eerste video gratis! In deze video leg ik uit hoe het nou echt werkt in ‘onze’ hoofden. Je zal zien dat dat al heel veel verklaart. Mijn andere video’s sluiten aan op deze eerste, gratis video. Aanmelden kan in de kolom rechts.

Hopelijk spreek of zie ik je snel!

Geen reacties