Mijn 100e blog!

Leestijd: 3 min

TicTalk & more champagneJa ja, je leest het goed: dit is mijn 100e blog! Dit lijkt me een mooi moment om eens terug te blikken op wat ik in de afgelopen jaren allemaal heb bereikt met TicTalk & more 😊

TicTalk

In september 2015 registreerde ik me bij de Kamer van Koophandel onder de naam TicTalk. Dit vond ik héél spannend en het duurde dan ook tot april 2016 totdat ik mijn website af had en echt kon beginnen. De eerste reacties waren positief, maar de opdrachten bleven wat uit, helaas.

& more

Daarom bedacht ik een jaar later dat ik het roer helemaal om ging gooien. Ik ging aan de slag met e-learning modules, een nieuwe website en blogs. En ik breidde wat uit naar AD(H)D en ASS. Vandaar dat ik de naam TicTalk officieel aanvulde met & more. In juni 2018 was het dan eindelijk zover: mijn nieuwe site ging online, mijn e-learning modules waren verkrijgbaar én ik ging beginnen met wekelijks (en soms vaker) bloggen!

Steeds meer opdrachten

Tot mijn verbazing waren mijn e-learning modules niet zo populair (nog steeds niet). Maar deze nieuwe aanpak leidde wel tot meer bekendheid en dus meer opdrachten. Steeds vaker word ik uitgenodigd om voorlichting te geven op scholen, te observeren in de klas, aanwezig te zijn bij een groot overleg etc. Dit vind ik ook het leukste om te doen, dus daar ben ik alleen maar heel erg blij mee! Ik ben er van overtuigd dat het veel beter werkt wanneer ik advies geef op basis van wat een kind, ouder of leerkracht specifiek nodig heeft, dan wanneer ik algemeen advies geef zoals in mijn e-learning modules. En die modules gaan nergens heen, dus die blijven gewoon beschikbaar!

Parnassia Groep

In 2019 mocht ik als ervaringsdeskundige gaan werken voor de Parnassia Groep, iets wat ik nog steeds met heel veel plezier doe. Officieel huren zij mij ook vanuit TicTalk & more in, vandaar dat ik dit toch ook hier wil noemen. En ik weet zeker dat mijn online aanwezigheid voor en ervaringen van TicTalk & more mijn werk bij de Parnassia Groep alleen maar goed doen. Binnenkort worden mijn blogs zelfs ook op het intranet geplaatst!

Tackle your Tics

De constructie met Tackle your Tics is vergelijkbaar als die met de Parnassia Groep, ik word dus ook vanuit TicTalk & more ingehuurd. En ook daar komen mijn ervaringen alleen maar heel goed van pas! Het onderzoek combineert van alles wat ik leuk vind: werken met kinderen, copingstrategieën aanleren, kritisch meedenken als ervaringsdeskundige en onderzoek. En nu het grote Tackle your Tics onderzoek van start is gegaan word ik ook betaald voor mijn uren, wat alleen maar heel erg fijn is. Ik doe het omdat ik het heel erg leuk vind, maar het kost ook de nodige energie. Dus heel fijn dat daar iets tegenover staat! Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

#LauraLegtUit

En last but not least: in februari ben ik gestart met #LauraLegtUit video’s! Hiervoor mag iedereen mij alles vragen en doe ik hard mijn best om eens in de maand antwoord te geven. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen, dus ik hoop dat jullie mij nog lang vragen blijven sturen! Dat kan op lauralegtuit@tictalkmore.nl

Op naar nog veel meer leuke blogs en projecten met TicTalk & more! 🥂