Orde in de chaos: structureren en plannen met je leerling

Leestijd: < 1 minuut

Veel leerlingen met Tourette, AD(H)D of autisme hebben een chaotische structuur in hun hoofd. Als ze al een structuur hebben. Dit heb ik je uitgelegd in mijn gratis video over de kledingkast (nog niet gezien? Klik hier!). Dit is dan ook precies de reden waarom het zo belangrijk is om een structuur aan te brengen in je klas en je dagen duidelijk uit te plannen. Dat leer ik je in mijn e-learning module Structureren en plannen voor leerkrachten.

In video 1 leg ik je de basisregels uit die je altijd in je achterhoofd moet houden. Natuurlijk leg ik je ook uit waarom deze regels zo belangrijk zijn.

In video 2 help ik je een duidelijke structuur in je klas te creëren, waardoor je leerling al snel minder chaotisch wordt. Ook leer ik je welke aspecten belangrijk zijn in je dagplanning.

Hier zie je alvast een voorproefje van video 1:

Deze video’s duren samen ongeveer 22 minuten.