Positieve eigenschappen: ja echt!

Leestijd: < 1 minuut

Heb je haar weer met haar gezeur over positieve eigenschappen. Jazeker! En daar blijf ik ook nog wel even mee doorgaan! Ik ben er namelijk van overtuigd dat mijn Tourette (creativiteit en doorzettingsvermogen) heeft geholpen bij het opzetten van TicTalk & more én mijn bakkerij in Oeganda. En ik weet zeker dat jij ook de positieve eigenschappen van jouw aandoening kunt omarmen, om zo gebruik te kunnen gaan maken van jouw aandoening. In plaats van er alleen maar problemen aan over te houden. Wanneer je weet welke eigenschappen vaak voorkomen bij jouw aandoening, kan je ze gerichter in gaan zetten. Je leert hierdoor waar je goed in bent (al is natuurlijk niemand hetzelfde) en je leert tegelijkertijd je aandoening meer te waarderen. Uiteindelijk zijn al deze aandoeningen gewoon een ‘andere manier van denken’, je hersenen zitten letterlijk anders in elkaar. Dan is het dus heel logisch dat een aandoening zowel positieve als negatieve eigenschappen heeft!

In deze e-learning module geef ik je heel veel voorbeelden van deze positieve eigenschappen, en leg ik je uit waarom deze eigenschap precies bij deze aandoening(en) hoort.

Hier alvast een voorproefje:

Deze video duurt ongeveer 14 minuten.