Positieve eigenschappen ontdekken bij je kind of leerling

Leestijd: < 1 minuut

Heb je haar weer met haar gezeur over positieve eigenschappen. Jazeker! En daar blijf ik ook nog wel even mee doorgaan! Ik ben er namelijk van overtuigd dat mijn Tourette (creativiteit en doorzettingsvermogen) heeft geholpen bij het opzetten van TicTalk & more én mijn bakkerij in Oeganda. En ik weet zeker dat jij en jouw kind ook de positieve eigenschappen van de aandoening kunnen omarmen, om zo gebruik te kunnen gaan maken van de aandoening. In plaats van er alleen maar problemen aan over te houden. Wanneer je weet welke eigenschappen vaak voorkomen bij de aandoening, kan je ze gerichter in gaan zetten. Je leert hierdoor waar je kind goed in is (al is natuurlijk niemand hetzelfde) en je leert tegelijkertijd de aandoening meer te waarderen. Uiteindelijk zijn al deze aandoeningen gewoon een ‘andere manier van denken’, je hersenen zitten letterlijk anders in elkaar. Dan is het dus heel logisch dat een aandoening zowel positieve als negatieve eigenschappen heeft!

In deze e-learning module geef ik je heel veel voorbeelden van deze positieve eigenschappen, en leg ik je uit waarom deze eigenschap precies bij deze aandoening(en) hoort.

Hier alvast een voorproefje:

Deze video duurt ongeveer 16 minuten.