Hulp bij problemen op school

Ik kan in principe helpen op de manier hoe school en ouders, maar vooral het kind met Tourette zelf, het nodig hebben. Ik ben zelf leerkracht en heb Tourette, waardoor ik vaak goed kan aansluiten bij wat school nodig heeft. Hier staan een paar verschillende manieren hoe ik kan helpen bij problemen op school.

  1. Voorlichting

De voorlichting is 30min + 30min vragen stellen en vooraf bel ik met zowel ouders als leerkracht zo’n 20min om de presentatie goed af te stemmen op het kind en op wat jullie nodig hebben. In deze presentatie vertel ik over wat Tourette is, geef ik uitleg over hoe het voelt om Tourette (of ADHD/autisme) te hebben en natuurlijk geef ik ook tips en tricks voor in de klas. Hiervoor reken ik €130, plus reiskosten/reistijd van €0,39 per km vanuit Veldhoven.

  1. Observatie

Ik kan komen observeren, waarna ik advies geef en een verslag maak met mijn advies voor nu en eventueel de toekomst. Mijn doel hierbij is echt dat jullie hiermee een tijd vooruit kunnen. Hier ben ik ongeveer 5 uur mee bezig: 2u observeren, 1u nabespreken met leerkracht, IBer en ouders, 2u verslaglegging. Mijn uurtarief is €77,50. Dit komt dus uit op €387,50, plus ook weer de reiskosten/reistijd, zoals hierboven.

  1. Aanwezigheid bij overleg

Ik kan aanwezig zijn bij een gesprek tussen school en ouders, waarbij ik advies en ideeën kan inbrengen over wat manieren zijn om te gaan met specifieke situaties. Hierbij reageer ik op wat jullie aangeven in het gesprek, niet op wat ik zelf gezien heb (zoals bij een observatie). Ook dit is €77,50 per uur en het is volledig aan jullie hoeveel jullie mij nodig hebben. Als het gesprek op school is, komen daar weer reiskosten/reistijd bij.

  1. (Beeld)bellen

Uiteraard is het ook mogelijk om te (beeld)bellen met alleen school of leerkracht, waarbij we bespreken wat er gaande is en ik op basis van wat ik hoor advies geef. Ook dit is €77,50 per uur en het is volledig aan jullie hoeveel jullie mij nodig hebben.

Is er iets anders nodig? Dan kunnen we het daar uiteraard over hebben. Dit zijn de vier meest gebruikte opties door scholen. Heb je vragen of wil je overleggen? Mail me op laura@tictalkmore.nl!

Let op: ik bied geen één op één begeleiding aan basisschoolkinderen. Wel kan ik een kindercoach of andere persoonlijke begeleider van je leerling voorlichting over Tourette geven of begeleiden wanneer er vragen zijn. Bij kinderen die op de middelbare school zitten is er eventueel wel iets mogelijk in de vorm van één op één begeleiding. Voor meer informatie: mail laura@tictalkmore.nl

 

Geen reacties