Referenties

Mirjam (moeder van 2 jongvolwassenen met Tourette):

“Tien jaar geleden kregen wij, na zeven jaar gezocht te hebben, de diagnose voor onze, toen 7-jarige, zoon. Ja, zeven jaar lang wisten we dat er ‘iets’ was, maar niemand die het ons kon vertellen. Totdat op een dag zijn tics begonnen… en niet meer weg gingen.
Vanaf het moment dat het woord Tourette viel, ben ik alles op gaan zoeken, lang leve het internet!
En ik kwam in aanraking met mensen die ook Tourette hebben… en daar hebben wij, als gezin, zoveel aan gehad!
Één van die mensen is Laura, zelf was ze toen zeventien, maar ondanks haar jonge leeftijd had ze toen al zoveel kennis en wist ze die zo goed over te brengen, dat ze voor ons een vraagbaak en anker werd. Nu, tien jaar later en een PABO-diploma rijker, kan Laura ook op andere vlakken hulp bieden, niet alleen vanuit haar eigen ervaringen, maar ook didactisch onderbouwd.

Toch, het allerbelangrijkste voor ons, zijn haar uitspraken als ervaringsdeskundige, want die zijn niet aan te leren.”

***

Chantal (moeder van een jonge zoon met Tourette)

“Juni 2015. “Hee, ik wilde je even een knuffel geven maar dat kan niet dus dan maar digitaal.
Ik snap dat het nu hard aankomt, maar het komt echt goed, geloof me ?”.
Dit was het eerste lieve berichtje dat ik van Laura kreeg. Een bericht dat ik echt heel goed kon gebruiken. Onze zoon, van toen 5 jaar, had net de diagnose Gilles de la Tourette gekregen. Ik had dit gedeeld in de Facebookgroep van de Tourette Stichting.
Ik vertelde dat de diagnose best hard aankwam, terwijl we dit echt al heel lang wisten.. Ze bleef zo positief en luisterde echt naar mij. “Het is even een soort van rouwproces maar echt, het komt goed! Duurt even, maar dan heb je ook wat ?” .

Laura weet waar ze het over heeft, zij is echt een deskundige doordat ze zelf ook Tourette heeft. Dat maakt dat ik haar vertrouw.
Een aantal steekwoorden die ik bij Laura vind passen zijn:
Liefdevol, behulpzaam, doortastend, adequaat en attent.

Een tijdje later hield Laura een toespraak op de Tourette World Congress. Daar vertelde ze wat ze mij destijds vertelde: “Het komt goed!” Zulke mooie woorden waar ik zoveel aan had en nog steeds aan heb! ☺
Laura is een prachtig mooi mens ♥  ”

***

Maartje (moeder van een tienerzoon met Tourette):

“Twee jaar geleden, na vijf jaar onderzoeken kwam Herlaarhof (centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie) na zeven onderzoeken tot de conclusie dat mijn zoontje Gilles de la Tourette heeft. De grond zakte onder mijn voeten uit, maar we wisten EINDELIJK waarom hij anders is en anders reageert dan andere kinderen.
Ik als moeder was helemaal in paniek, wat is Tourette? Wat zijn de mogelijkheden? Welke richtlijn gaan we volgen? Ik wist niks.
Ik ging naar de Facebookpagina van Stichting Gilles de la Tourette en heb via een privé berichtje mijn hart uitgestort, terwijl ik zo min mogelijk liet merken dat ik de bomen door het bos niet meer zag. Laura, die mij opving, wist allang hoe ik me voelde en stuurde een link van een film; Front of the Class, een super mooie film! Met tranen over mijn wangen heb ik die geweldige film gekeken en hierdoor besefte ik me meer wat het inhield.

Mijn zoon moest dat jaar een spreekbeurt op school doen en hij wilde dat natuurlijk over Tourette doen, ik weer in paniek! Laura had dat snel genoeg door en ze had wel een dag de tijd, dus bood ze aan om met mijn zoon mee de klas in te gaan. Zelf ging ik ook mee want sommige dingen wil je niet missen natuurlijk, welk kind van 9 jaar doet nou een spreekbeurt over Gilles de la Tourette?! Mijn zoon en Laura hebben de klas een heel uur vol verbijstering stil gekregen, ze waren echt aan het opletten en zelfs de juf zat met haar mond vol tanden.

Mijn zoon heeft zeker 40% meer zelfvertrouwen gekregen en weet nu dat hij niet de enige is, samen hebben ze van de hele klas en de juf enorm veel respect gekregen!
Ongelofelijk hoe zo’n jonge vrouw een moeder van 40 en haar zoontje richtlijnen kan geven en onzekerheid weg kan nemen!

Laura ik ben je eeuwig dankbaar, dank je wel!”

Geen reacties