Slaaptherapie week 1

Leestijd: 4 min

 

Mijn sexy zelf met de bril op terwijl ik nog in bed lig!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog steeds wat rode bultjes krijg van de term ‘slaaptherapie’ of ‘slaapbehandeling’. Ik heb me er zólang tegen verzet omdat niets hielp, ik krijg er nog steeds de kriebels van! Maar! De werkelijkheid is gelukkig heel wat zonniger. Ik ga proberen het van dag tot dag te beschrijven.

Voor de start
Op maandag 14 januari had ik het gesprek met Sandra en toen heb ik meteen maar melatonine gekocht. Door mijn angsten voor slapen was ik bang dat ik het moeilijk zou vinden om met alles tegelijk te beginnen, dus ik ben meteen op die maandag begonnen met melatonine. De nachten die volgden heb ik lekker – en vooral diep – geslapen! Wat wel grappig was om te merken, is dat ik die eerste nacht midden in de nacht wakker werd. Dat had Sandra al voorspeld! Ik neem mijn melatonine om 22.30u, dan werkt het om 23.30u en is het uitgewerkt om 2.30u. En dat terwijl mijn lichaamseigen melatonine pas om 3.00u start! Gelukkig was dat maar één nacht en heb ik daar nu geen last meer van.

Dag 1
Op woensdag kwam de bril binnen, zodat ik op donderdagochtend kon beginnen. Ik was een beetje zenuwachtig, want ik had donderdag een hele volle dag en ik was bang dat ik het einde niet zou halen. De eerste keer dat ik de bril met licht opzette toen ik wakker werd (flink vroeger dan ik gewend was!) werd ik meteen sacherijnig want wat was dat licht fel! Beide ogen open doen lukte nog niet, maar ook met dichte ogen merkte ik dat de bril zijn best deed om me wakker te maken. En tot mijn stomme verbazing was ik na een half uur ook écht wakker! Daardoor kon ik om 11.00u fris en fruitig op mijn eerste afspraak verschijnen.

Dag 2
Vandaag moest ik naar Amsterdam rijden, dus het was wel handig als ik goed wakker was. Ik was weer een beetje huiverig, maar hetzelfde gebeurde: de bril maakte me in een half uur wakker en ik heb de hele dag geen last van vermoeidheid gehad! Buiten de gewone vermoeidheid van op en neer naar Amsterdam rijden dan. Inmiddels was ik er ook achter dat ik ’s ochtends met de bril op gewoon kon doen wat ik altijd al deed: Facebook en Twitter checken. En zelfs als ik op mijn zij wilde liggen, ging dat (met beleid) prima!

Dag 3 en 4
Dit was het weekend. Zaterdag was de eerste dag dat ik normaal gesproken uit had geslapen, wat nu niet meer kon. Tja, wat zal ik ervan zeggen? Ik ben het hele weekend sacherijnig geweest. Zowel ’s ochtends toen de wekker ging, als ’s avonds toen ik toch gewoon weer op tijd naar bed moest. Op zaterdag heb ik ook wat gesmokkeld en mijn melatonine pas om 23.30u genomen. Tot mijn verbazing werd ik wel gewoon al om 22.30u moe! Maar je bent eigenwijs of je bent eigenwijs ?

Dag 5
Het voordeel van dit alles is dat ik nu blij was dat het maandag was! Dan hoefde ik in ieder geval niet voor niks zo vroeg op te staan! Ik heb lekker gewerkt en was op tijd klaar. ’s Avonds was ik een beetje in de war, want vroeger opstaan betekent vroeger klaar zijn met werken en dus ook meer tijd overhebben in de avond. Ik had geen idee wat ik met die tijd moest doen ?

Dag 6
Ook vandaag was ik weer ruim op tijd klaar met het werk wat ik gepland had! Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik nou gewoon meer werk moet inplannen, of dat ik moet accepteren dat ik op tijd klaar ben…

Dag 7
Woensdag! Dat is mijn wekelijkse rustdag. Hier ben ik nog wel het meest nieuwsgierig naar: ga ik die nog nodig hebben op deze manier? Dinsdagavond had ik het idee dat ik nog wel even door kon, terwijl ik normaal echt op apegapen lig. Ik was wel weer sacherijnig dat ik vroeg wakker moest worden, maar gelukkig is ‘wakker worden’ en ‘opstaan’ niet hetzelfde! Vandaag liep ik er ook tegenaan dat mijn eetpatroon nu door de war is. Dat is op zich logisch, want ik ontbijt nu eerder op de dag. Normaal lunchte ik niet of heel laat pas (rond 17u). Maar nu heb ik al veel eerder honger! Daar had ik even geen rekening mee gehouden, dus ik had geen brood of crackers meer in huis. Of iets anders wat door kon gaan voor lunch.

Al die veranderingen in mijn ‘normaal’ vind ik nog het meest uitdagend. Wat moet ik nou ’s avonds doen? Waar moet ik aan denken als ik eten koop? Hoe laat moet ik überhaupt lunchen? Ik ben er een beetje van in de war! Maar, daar staat wel tegenover dat ik nu ’s ochtends binnen een half uur wakker ben. En dan ook écht wakker. Dat is een rare, maar wel heel fijne gewaarwording ?

 

Meer weten over de lichtbril die ik gebruik? Hier zie je de unboxing. En klik hier als je net als ik wat moeite hebt met plannen en structureren!