Waarom TicTalk & more na dit jaar niet meer bestaat

Leestijd: 3 min

 

Journalist is reporting with microphone pop art retro vector illustration. Text bubble. Color background. Comic book style imitation.

Ik moet jullie iets vertellen. Ik ben er al maanden mee bezig en heb nu dan echt de knoop doorgehakt: na dit jaar bestaat TicTalk & more niet meer. Maar, stiekem is dat heel goed nieuws, want ik ga samen met Novamee Coaching het nieuwe Expertisecentrum Valora vormen! Met dit nieuwe expertisecentrum komen ontzettend veel leuke, nieuwe plannen, mogelijkheden en dromen. We, Noesjka en ik, hebben afgesproken dat we klein gaan beginnen, maar er zijn al zoveel plannen en ideeën… Stiekem fantaseren we daar al maanden over! In deze blog lees je precies wat de plannen zijn, hoe de overgang gaat verlopen en wat we nu (ja NU!) al online hebben gezet!

Van TicTalk & more naar Valora

In februari waren Noesjka en ik druk bezig met het uitwerken van een basiscursus over Tourette. Toen kwam ineens het idee: we moeten een Tourette Expertisecentrum starten! De afkorting TEC vonden we – om begrijpelijke redenen – niet leuk genoeg, dus we zijn gaan nadenken over hoe dat beter kon. Uiteindelijk kwamen we uit op Valora, wat waardevol en krachtig betekent. Ook werd het Tourette stukje al snel breder (we hebben zelf tenslotte ook genoeg andere diagnoses!). Daardoor kwamen we uit op Expertisecentrum Valora, met expertise op het gebied van Tourette, ADHD, depressie, angst en dwang.

De beslissing om samen te gaan, en dus onze eigen namen te laten vervallen, is heel spannend maar voelt ook heel goed. De onhandige associatie die TicTalk tegenwoordig heeft met TikTok is daarmee meteen ook weg. Praat wel zo gemakkelijk 😉

Cursussen, Body Doubling en het Ankerprogramma

Met het nieuwe expertisecentrum komen natuurlijk ook veel nieuwe mogelijkheden. We kunnen samen ineens dingen gaan doen die we apart allebei al jaren willen, maar niet voor elkaar krijgen. Samen op kantoor (we hebben een kantoor!) zijn we productiever dan ooit. Mijn droom van een ankerprogramma (klik hier voor de uitleg) komt uit, met als doel meer mensen te helpen die normaal gesproken alles zelf uit moeten zoeken. Ook starten we Body Doubling (klik hier voor de uitleg), iets wat in Amerika al een populaire manier van productiviteit bevorderen is. Daarnaast zijn we druk bezig met het ontwikkelen van cursussen en werkboeken. En nog zoveel meer!

Een kijkje achter de schermen

Wekelijks maken we grote stappen en werken we nieuwe plannen uit. Lijkt het je leuk om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen? Dat kan! Klik hier. Op deze pagina vind je alles van wekelijkse vlogjes, tot vroege toegang tot blogs, polls voor onderwerpen van nieuwe werkboeken en cursussen, een Q&A discord server, maandelijkse groepssessies, maandelijkse individuele sessies en nog veel meer!

Ons doel is om vanaf januari de nieuwe site te lanceren en dan officieel over te gaan in Expertisecentrum Valora. Tot die tijd komen er geregeld nieuwe dingen uit, die allemaal nog gewoon via de website van TicTalk & more te vinden zijn. En natuurlijk blijf ik gewoon voorlichting geven en observeren op scholen! Ik heb dan wel een gemene titel bedacht voor deze blog, maar natuurlijk ga ik gewoon verder met waar ik goed in ben. Alleen dan onder een andere naam 😊

 

P.s. Benieuwd naar ons nieuwe logo? Hier krijg je hem als eerste te zien!

Geef een antwoord