4 manieren om te werken wanneer je goed bent in uitstellen

Leestijd: 2 min

Eerder beschreef ik al vier manieren om toch aan de slag te gaan wanneer je heel goed bent in uitstellen. Lukt het daarna nog niet? Dan hier nog eens vier tips!

 1. Zorg ervoor dat je alles in huis hebt wat je nodig hebt
  Net lekker aan het werk en je hebt geen eten in huis? Dat is niet handig! Zorg dus dat je van te voren alles al in huis hebt gehaald, zodat je alleen maar even pauze hoeft te houden om te eten, en niet helemaal meer naar de winkel hoeft (waar teveel afleiding is).
 2. Creëer rust in je hoofd
  Ja, lekker dan, maar hoe?! Nou, dat kan op meerdere manieren, die je waarschijnlijk allemaal vergeet wanneer je aan het werk moet. Zo kun je 10min mediteren (de Headspace app is heel fijn), even gaan sporten of wellicht helpt wat CBD olie voor je. Even een momentje voor jezelf pakken, kan al heel veel verschil maken!
 3. Laat mensen om je heen weten dat je geen afleiding wil
  Vaak is beginnen het moeilijkst, dus wanneer dat eenmaal is gelukt, wil je zo min mogelijk afleiding hebben. Anders moet je weer opnieuw beginnen. Het is dus helemaal prima om aan de mensen om je heen te laten weten dat je de komende uren of dagen even geen contact wil, zodat je je op je studie kunt richten. Dan voelen zij zich niet gepasseerd en kun jij lekker aan de slag.
 4. Vraag niet teveel van jezelf
  Probeer te doen wat lukt. En daarbij mag je jezelf dan best pushen, maar je merkt zelf ook wel wanneer het écht even niet meer gaat. Dan komt er niks meer uit je vingers en neem je niks meer op van wat je leest. Dat is het moment om te stoppen of toch in ieder geval pauze te nemen. En ook hier weer: zorg voor kleine stukjes werk om te doen, en neem het stap voor stap!

Bekijk voor nog meer tips ook eens mijn video’s over structureren en plannen om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Succes!