Mijn diploma-uitreiking

Leestijd: 2 min

Mijn diploma-uitreiking was een droom. Het was een heerlijke dag, met prachtig weer en alles wat ik altijd al wilde. En ondanks dat ik ontzettend gespannen was van te voren, was ik op de dag zelf de rust zelve (voor mijn gevoel dan, geen idee of de rest dit ook vond)! De disaster list die ik vorige week gemaakt heb hielp echt héél goed. En dat terwijl er zelfs dingen waren die mis gingen die niet op de lijst stonden!

Voorbereiding of disaster list?

Was mijn disaster list hetzelfde als ‘gewoon een goede voorbereiding’? Nee, voor mijn gevoel niet. Het woord ‘voorbereiding’ zegt me niet zoveel, het is niet specifiek genoeg, ik kan het niet voor me zien. Het is voor mijn gevoel een ‘leeg’ woord, waardoor ik niet weet wat ik dan moet doen. Belangrijke woorden moet ik voor me kunnen zien, anders kan ik er niks mee.

Een ander verschil is dat je bij een goede voorbereiding kijkt naar wat je nodig hebt, en bij een disaster list kijkt naar wat er mis zou kunnen gaan. En dat laatste is hoe mijn hoofd werkt. Alles wat er mis kan gaan komt langs. Als ik daar dan van te voren oplossingen voor bedenk, dan is mijn ‘voorbereiding’ véél uitgebreider. Is het dan ook realistisch? Nee, zeker niet, maar het sluit wel aan op mijn hoofd. En dat is een stuk belangrijker.

Het mooie was, dat ik zelfs rustig bleef bij de dingen die mis gingen die niet op mijn lijst stonden. Zo liep ik de dag voor de ceremonie vijf blaren op, waardoor ik mijn mooie schoenen niet aankon. Uiteindelijk vonden we daar nog vrij snel twee oplossingen voor: dan maar slippers én op het laatste moment heeft mijn zus mijn tenen helemaal ingetaped, waardoor ik de schoenen tijdens de ceremonie toch aankon! Daarnaast was de bakkerij dicht waar ik graag taart wilde eten. Maar doordat we daar toch helemaal naartoe zijn gegaan, waren we ineens in het LGBT+ district van Londen! Dat vond ik super gaaf, zéker een dag voor London Pride!

Foto’s

Al met al was het een prachtige dag waar ik met heel veel plezier op terugkijk! Hier een paar mooie foto’s 😊 (klik voor groot formaat)