Voorlichting

Omdat scholen niet zo veel leerlingen met Tourette tegenkomen, is er vaak behoefte aan informatie. Op deze site is al veel te vinden, maar het kan zijn dat dit niet genoeg of niet specifiek genoeg is. In dat geval is het mogelijk dat ik op school een presentatie kom geven. Deze presentatie maak ik op maat. Ik vertel over Tourette in het algemeen, focus op de symptomen waar jullie leerling last van heeft en geef gerichte tips. Vervolgens is er uitgebreid mogelijkheid om vragen te stellen.

Mijn unieke aanpak zit hem in het feit dat ik zowel leerkracht ben als dat ik Tourette heb. Hierdoor zie ik beide kanten en weet ik wat er mogelijk is binnen een schoolsetting. Ik kan het gedrag van jullie leerling vanuit mijn kennis en ervaring uitleggen en zo de leerling de stem geven die hij of zij nu nog niet heeft. Op deze manier kunnen jullie hem of haar beter begrijpen en zal de omgang gemakkelijker worden.

Het is mijn advies is zoveel mogelijk teamleden bij de presentatie aanwezig te laten zijn. Op deze manier hebben alle leerkrachten er profijt van, voor het geval dat ze de leerling met Tourette zelf in de klas krijgen, of dat er later nog een andere leerling komt.

Voorafgaand aan de presentatie stem ik met school en ouders af waar vraag naar is en waarbij ik kan helpen. Dit doe ik middels telefoongesprekken ruim voor de presentatie. Ik maak mijn presentatie op basis van deze gesprekken. Uiteraard stuur ik de powerpoint na afloop toe.

Het is ook mogelijk dat ik een presentatie geef als algemene bijscholing voor het team, wanneer er niet meteen sprake is van een leerling met Tourette. We spreken dan in overleg af waar de focus van de presentatie op komt te liggen.

Voor een presentatie van een uur, met achteraf de mogelijkheid voor vragen reken ik €200. Voorafgaand bel ik zo’n 30min met zowel school als ouders.
Voor een presentatie van een half uur, met een half uur tijd om vragen te stellen, reken ik €130. Voorafgaand bel ik dan zo’n 20min met zowel school als ouders.
Wanneer het team mij een uur lang vragen wil stellen, zonder dat ik een presentatie voorbereid, dan reken ik mijn uurtarief van €77,50.
Deze bedragen zijn inclusief btw en exclusief reiskosten van €0,39 per km vanaf Veldhoven.

Let op: ik bied geen één op één begeleiding aan basisschoolkinderen. Wel kan ik een kindercoach of andere persoonlijke begeleider van je leerling voorlichting over Tourette geven of begeleiden wanneer er vragen zijn. Bij kinderen die op de middelbare school zitten is er eventueel wel iets mogelijk in de vorm van één op één begeleiding. Voor meer informatie: mail laura@tictalkmore.nl

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een presentatie: mail laura@tictalkmore.nl

Geen reacties