Waarom ik even wat minder blogs schrijf

Leestijd: 2 min

 

De afgelopen weken ben ik niet echt goed geweest in blogs schrijven. Vorige week was er natuurlijk een directe aanleiding met TIX op het Eurovisie Songfestival, dus toen lukte het wel. Maar verder? Ik krijg het allemaal niet helemaal geordend en uit mijn vingers. Dit komt doordat er op het moment best veel dingen gaande zijn in mijn leven. Maar, misschien nog wel belangrijker: door mijn schematherapie voel ik weer. Dat is aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant zorgt dit ervoor dat er als het ware een tweedeling in mij ontstaan is: gevoel en gedachten. Ik ben het gewend om mijn gedachten op een rijtje te zetten, nu komt mijn gevoel daar nog eens bij. Twee keer zoveel werk dus! Dit gaat vanzelf beter worden, maar op dit moment lukt het me niet om alles op papier te krijgen.

Daarbij komt nog dat de gevoelens die ik heb, veelal heftig zijn, en vooral te maken hebben met het aangeven van grenzen en behoeften. Omdat ik dit niet gewend ben om te doen, zijn mensen om mij heen dat ook niet van mij gewend. Wat betekent dat ik regelmatig tegengas moet geven, iets wat ik heel moeilijk vind. Over die gebeurtenissen zijn heel goed blogs te schrijven, maar het lijkt me niet het beste idee in de wereld om dat te doen. Althans, niet zolang mensen nog kunnen herkennen dat ik het over hen heb! Ik denk dus ook dat deze blogs nog wel komen, maar op een volledig ander moment. Dat zorgt voor iets meer anonimiteit.

Ik ga mijn best doen om de komende tijd weer af en toe blogs te schrijven, maar mocht het langer duren dan normaal: jullie weten nu hoe dat komt!

P.s. Komende maandag is het Europese Tourettedag! Houd de website van Stichting Gilles de la Tourette in de gaten voor al het leuks wat eraan komt!