Hoe ik met mijn chaoshoofd toch gezond eet

Leestijd: 2 min

Elke avond is het weer hetzelfde: waar heb ik zin in? Wat zal ik eens gaan eten? Ik kan hier echt úren over twijfelen! Er zijn ook veel te veel opties en daardoor raak ik vaak alleen maar in de war. Resultaat: heel vaak hetzelfde eten, of pas zo laat eten dat de supermarkt al gesloten is. Dus ik had bedacht dat ik het mezelf gemakkelijker ging maken. Ik zou een lijst gaan maken met twintig gerechten die ik lekker vond. Met daarbij de boodschappenlijstjes en waar nodig het recept. Dan zou ik gewoon kunnen kiezen!

Overweldigend

Het is nu alweer een paar maanden geleden dat ik met het idee kwam om zo’n lijst met gerechten te maken. En het is me nog steeds niet gelukt. Ik wilde van mijn ‘overweldigende probleem’ (ik kan alles eten wat ik wil) een smaller, meer concreet probleem maken (een lijst om uit te kiezen). Ik vind dingen nogal snel overweldigend en als ik ze dan duidelijker en concreter maak, dan lukt het vaak wel.

Een paar maanden lang zette ik ‘lijst met twintig gerechten maken’ elke week weer op mijn planning. Het stond op wel drie plekken, maar het gebeurde maar niet! Tijd om weer even te evalueren dus. Ik kwam tot de conclusie dat het maken van zo’n uitgebreide lijst net zo overweldigend is als het kiezen wat ik wil eten. Leuk idee dus, maar toch niet helemaal handig.

Maaltijdbox

Ik moest dus een manier vinden hoe ik kon kiezen uit gerechten, zonder dat ik ze zelf op moest schrijven. En dan zou het ook nog wel fijn zijn als de boodschappenlijstjes erbij staan. Die maaltijdkaartjes bij verschillende supermarkten zijn een optie, maar ik eet vegetarisch en ben nooit zo’n fan van die maaltijden. Maar, die maaltijdkaartjes zitten ook in maaltijdboxen!

Een paar jaar geleden heb ik een paar maaltijdboxen geprobeerd, en dat beviel toen heel goed. Helaas waren ze wat te duur voor mij, anders had ik het vaker gedaan. Inmiddels verdien ik wat meer en zijn boodschappen duurder geworden (en maaltijdboxen niet). Dus dit lijkt me de perfecte oplossing! Ik kan kiezen uit wat ik wil eten, zonder teveel keuze te hebben. Ik hoef nauwelijks boodschappen te doen. Ik kan nieuwe gerechten proberen. Het kost niet zoveel geld. Ideaal!

Opgelost!

Op deze manier ga ik alle problemen die ik heb te lijf. Frustreren, evalueren, oplossen. Het duurt altijd even voordat ik doorheb dat ik moet evalueren, maar dat is niet zo’n ramp. Als ik het uiteindelijk maar doe, en daarbij mijn eigen regels toepas! Duidelijker maken, concreter maken, gemakkelijker maken. Dat werkt heerlijk voor mijn chaoshoofd ?

Klik hier en leer precies hoe jij dit ook kan doen!