7 manieren om ervoor te zorgen dat je minder vaak dingen vergeet

Leestijd: 2 min

Mensen zeggen wel eens dat hun hoofd een zeef is. Nou, dan is mijn hoofd een gat! Alleen de dingen die ik het liefst zo snel mogelijk weer vergeet, blijven aan de randen hangen, verder verdwijnt alles in een bodemloze put. Ik ben zelfs in staat om iets bij de deur klaar te leggen en het dan nóg niet mee te nemen! Bijna knap, toch?

Maar, hoe zorg je er nou voor dat je de kans op z’n minst verkleind dat je dingen vergeet? Hier een lijstje.. over lijstjes.

 1. Maak een lijstje op je computer
  Dit is een complete lijst, waar werkelijk waar álles op staat wat je in de voorzienbare toekomst te doen hebt.
 2. Maak een lijstje op je mobiel
  Dit lijstje neem je altijd mee, want je neemt je mobiel altijd mee! Dus daar kun je ook altijd iets in zetten.
 3. Neem je agenda overal mee naartoe
  Zo kun je altijd meteen afspraken opschrijven wanneer je ze maakt, waar je ook bent. Want je denkt wel dat je ze gaat onthouden, maar, geloof me, dat is echt niet zo.
 4. Maak een lijstje van wat je deze week te doen hebt
  Zorg dat deze in het zicht hangt, thuis. En vergeet niet om er ook af en toe naar te kijken!
 5. Nog meer lijstjes
  Maak boodschappenlijstjes, lijstjes van dingen die je moet voorbereiden voor een verjaardag/presentatie/etc., lijstjes met oefeningen die je van je fysio/psychotherapeut moet doen.. Je kunt het zo gek niet verzinnen: maak er een lijstje van!

Nu komen de belangrijkste twee!

 1. Voeg de lijstjes samen!
  Die eerste lijst, weet je nog, op je computer? Daar moet dus echt álles opstaan. Dat betekent dat je al die lijstjes (ok, misschien niet je boodschappenlijstje) ook moet verwerken in je computer. Dan kun je namelijk al die andere lijstjes kwijtraken (dat gebeurt) en dan heb je toch nog alles op één plek.
 2. KIJK NAAR DE LIJSTJES!
  Goh, die had je niet verwacht, hè?! Die wordt namelijk vaak vergeten. Heb je al die lijstjes, vergeet je ernaar te kijken! Prik dus een vast moment op de dag en/of in de week, waarop je naar al die lijstjes kijkt. Ik doe dat op zondagavond, wanneer ik mijn weekplanning maak. Maar misschien is voor jou een ander moment beter. Als het maar een vast moment is, zodat je een ritme krijgt!

 

Nadat je al die lijstjes hebt gemaakt, moet je er natuurlijk ook echt iets mee doen. I got you covered! Klik HIER voor mijn tips over schema’s, structuur en het gebruik van al die lijstjes.